Vorm een nieuwe kijk op onze ontzettend veelzijdige stad, Almere.

We vertellen niet alleen, we laten zien en laten ervaren. Wanneer je aan boord stapt, begint het avontuur. We laten het water voor ons werken en we kunnen genieten van de bijzondere gebouwen, omringt door groen. De groen-blauwe structuur geeft een fijne afwisseling van aan de hoge gebouwen in het stadscentrum. ‘Het New York van de Polder’, noemt burgemeester Weerwind de stad liefkozend.

Een stad ontstaan uit, omringt door en gevuld met water is de ideale plek om op te stappen op een van de boten van Almere City Tours, om te ontdekken vanaf het water!

almere

Almere is een moderne stad die gekenmerkt wordt door haar moderne architectuur en strakke skyline. In 2022 is het 50 jaar geleden dat Almere op de tekentafel ontstaan is, in 1975 is gestart met de bouw van de eerste woningen. Almere is een groeistad en behoort tot één van de grootste steden van Nederland.

Almere heeft een diepe verbinding met het water, aangezien het eeuwenlang Zuiderzee is geweest en nog steeds zo’n 5 meter onder zeeniveau ligt. De stad Almere is vernoemd naar het water genaamd Almere. Dit was in de middeleeuwen een meer of binnenzee, ongeveer waar nu het IJsselmeer ligt. Sinds 1971 draagt onze stad deze naam. Door alle stadsdelen loopt water en de stad heeft een kustlijn van maar liefst 42 kilometer.

Een stad ontdekken vanaf het water is een totaal andere beleving dan vanaf het land. Tijdens een boottocht van Almere City Tours ervaar je een moderne stad die ontstaan is uit het water en omringd is door groen. Waarom het ‘Weerwater’ zo heet, welke architecten bijgedragen hebben aan de kenmerkende skyline en wat het duurste gebouw aan die skyline is leer je tijdens onze boottours.

Ook enthousiast geworden om aan boord te stappen van onze tour?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Je kunt al je vragen gerust stellen aan ons, wij horen graag van je.